Pastasallad med balsamicostekta tomater

    • 300 g  Pasta (Zeta Strozzapreti Ekologisk)                                                       
    • 1 burk Zeta Cannellinibönor, avrunna och sköljda
    • 150 g haricots verts
    • 400 g körsbärstomater, delade
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk Zeta Crema di balsamico
    • 150 g Zeta Fetaost grovt smulad
    • 30 g ruccola
    • 1 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade, urkärnade
    • Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna.
  1. Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna.

  2. Blanda med canellinibönorna.

  3. Förväll gröna bönorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och spola av i kallt vatten.

  4. Dela dem tvärsöver om de är stora.

  5. Blanda i dem i pastasalladen.

  6. Stek tomaterna hastigt så de får lite färg i lite olivolja.

  7. Salta och peppra och ringla över crema di balsamico.

  8. Skaka pannan och ta upp tomaterna och lägg på ett fat för att svalna lite.

  9. Blanda i fetaosten i pastasalladen och krydda med några nypor flingsalt och rejält med nymald svartpeppar.

  10. Vispa ihop allt till dressingen och slå över.

  11. Lägg upp pastasalladen på ett fint fat och toppa med tomater, ruccola och oliver.

https://www.zeta.nu/recept/pastasallad-med-balsamicostekta-tomater/

Bilden kan innehålla: tabell, mat och inomhus

Åsas pastasallad till 50-50-kalaset !!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0