Pastasallad med balsamicostekta tomater
- 300 g Pasta (Zeta Strozzapreti Ekologisk)
- 1 burk Zeta Cannellinibönor, avrunna och sköljda
- 150 g haricots verts
- 400 g körsbärstomater, delade
- 2 msk olivolja
- 1 msk Zeta Crema di balsamico
- 150 g Zeta Fetaost grovt smulad
- 30 g ruccola
- 1 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade, urkärnade
- Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna.
-
Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna.
-
Blanda med canellinibönorna.
-
Förväll gröna bönorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och spola av i kallt vatten.
-
Dela dem tvärsöver om de är stora.
-
Blanda i dem i pastasalladen.
-
Stek tomaterna hastigt så de får lite färg i lite olivolja.
-
Salta och peppra och ringla över crema di balsamico.
-
Skaka pannan och ta upp tomaterna och lägg på ett fat för att svalna lite.
-
Blanda i fetaosten i pastasalladen och krydda med några nypor flingsalt och rejält med nymald svartpeppar.
-
Vispa ihop allt till dressingen och slå över.
- Lägg upp pastasalladen på ett fint fat och toppa med tomater, ruccola och oliver.
https://www.zeta.nu/recept/pastasallad-med-balsamicostekta-tomater/
Åsas pastasallad till 50-50-kalaset !!

Kommentarer
Trackback