Mormor Gullans Fläskfilé

4 personer
600 g fläskfillé
Championer
Mjöl
Grädde
Smör
Soja
Salt och peppar
Skär fläskfilén i 1½ cm tjocka skivor och platta ut dem.
Strö på salt och peppar och stek dem färdiga.
Lägg dem i en kastrull.
Vispa ur stekpannan med vatten och töm spadet över filébitarna.
Låt detta småkoka i ca 30 min.
Sås:
Bryn championerna i lite smör.
Fräs smör i en kastrull med 3 msk mjöl.
Späd med grädde, svampsky + lite soja
Låta koka tills det tjocknar lite.
Häll sist ner de frästa championerna.
Salt och peppar efter smak.
Lägg filéskivorna i en form.
Häll över svamstuvningen,
Det går bra att förbereda hit!
Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 15 min.
Servera med kokt potatis och varma grönsaker.

Kommentarer
Trackback