Champagne-pannakotta med frysta björnbär

4 port
Tid: 30 min + tid i kylen
DU BEHÖVER
3 gelatinblad
1 vaniljstång
½ citron, skal och saft
75 g (3/4 dl) strösocker
4 dl vispgrädde
Gampagnegelé:
4 gelatinblad
2 dl champagne (el mouserande vin)
50 g (½dl) socker
Till servering:
8 frysta Björnbär
GÖR SÅ HÄR:
- Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Finriv citronskalet. Lägg vaniljfrön, stång, citronskal och 1 msk pressad citronsaft i en kastrull tillsammans med socker och grädde. Värm blandningen långsamt och rör om så att sockret löses upp. När det börjar koka, ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Låt blandningen svalna i 5 minuter och rör om igen. Fördela blandningen i 4 glas. Ställ in pannacottan i kylen i minst 4 timmar.
- Champagnegelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Värm upp champagnen och sockret i en kastrull tills sockret har löst sig – det ska inte koka. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma champagneblandningen. Låt den svalna 5–10 minuter tills den är ljummen men fortfarande flytande. Häll champagnegelén försiktigt över de kalla pannacottorna och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar.
- Servering: Lägg 1–2 frysta björnbär på varje dessert precis före serveringen.
Nyårsafton 2024 med Åsa och Magnus.

Kommentarer
Trackback