Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg

 
 
Ingredienser till 4 personer
  • 2 humrar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad utan kärnor (eller grön)
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl Västerbottensost
  • salt
  • peppar

Fluffigt tilltugg

  • 1 ark smördeg (på rulle)
  • 1 dl Västerbottensost
  • 1 ägg, uppvispat
     

Gör så här

  1. Dela humrarna och ta ur köttet, även i klorna, och spara allt till stuvningen. Spara även skalen från humrarna för att servera stuvningen i.
  2. Fräs lök och chili mjukt. Tillsätt sedan grädde, fond och citronskalet. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Red av med maizena och vatten så det får stuvningskonsistens, tillsätt sedan det hackade hummerköttet.
  4. Fyll skalen med stuvningen och toppa med västerbottensosten.
  5. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-12 minuter.
  6. Fluffigt tilltugg
    Stansa ut 8 cirklar av smördegen.
  7. Fördela osten på hälften av cirklarna och lägg en tom cirkel ovanpå och tryck till kanterna så det blir tätt.
  8. Pensla sedan cirklarna med ägg och grädda i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.    Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg | Köket.se (koket.se)
Vi drack Loxarel a pél och Rickard Julins alkoholfria.
 
Trackback
RSS 2.0