Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg


Ingredienser till 4 personer
- 2 humrar
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 röd chilifrukt, finhackad utan kärnor (eller grön)
- 3 dl grädde
- 1,5 msk koncentrerad hummerfond
- 1 tsk citronskal, rivet
- 1 msk majsstärkelse
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl Västerbottensost
- salt
- peppar
Fluffigt tilltugg
- 1 ark smördeg (på rulle)
- 1 dl Västerbottensost
- 1 ägg, uppvispat
Gör så här
- Dela humrarna och ta ur köttet, även i klorna, och spara allt till stuvningen. Spara även skalen från humrarna för att servera stuvningen i.
- Fräs lök och chili mjukt. Tillsätt sedan grädde, fond och citronskalet. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Red av med maizena och vatten så det får stuvningskonsistens, tillsätt sedan det hackade hummerköttet.
- Fyll skalen med stuvningen och toppa med västerbottensosten.
- Grädda i ugnen på 225 grader i 10-12 minuter.
- Fluffigt tilltugg
Stansa ut 8 cirklar av smördegen. - Fördela osten på hälften av cirklarna och lägg en tom cirkel ovanpå och tryck till kanterna så det blir tätt.
- Pensla sedan cirklarna med ägg och grädda i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter. Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg | Köket.se (koket.se)
Vi drack Loxarel a pél och Rickard Julins alkoholfria.
Trackback