Hummer & saffransmarinerad lax med potatissallad på skaldjursvinägrette


Ingredienser för 4 personer
MARINAD
- 2 msk Hummerfond Buljong
- 0.5 g Saffran
- 3 msk Rapsolja
- 1 msk Honung Flytande
- 10 g Dill - färsk
- 0.5 st Apelsin
- 0.5 st Citron
- 600 g Färskpotatis
- 50 g Ruccolasallat
- 50 g Kräftstjärtar
- 50 g Räkor i Lake
- 250 g Körsbärstomater
- 1 st Rödlök
- 1 st Äpplen
Tillagning
Gör så här
Marinad: Blanda alla ingredienser, hummerfond, saffran, rapsolja, honung, finhackad dill, saften av en halv apelsin och en halv citron i en skål, vispa ihop till en slät marinad.
Varva fisken i en dubbel plastpåse med marinaden, knyt ordentligt och låt ligga i kylen minst 2 timmar.
Tänk på att inte grilla över för hög värma.
Potatissallad:
Skiva den kokta potatisen grovt. Blanda ingredienserna till vinägretten i botten av en skål, rör ihop till en dressing. Dela tomaterna på hälften. Finhacka löken & klyfta äpplet fint. Skölj ruccolasalladen noga.
Blanda alla ingredienser i skålen tillsammans med dressingen och skaldjuren, avsluta eventuellt med salt & peppar.

Kommentarer
Trackback