Fransk Potatissallad
4 port - 20 port
900 g - 4,5 kg potatis
1 st - 5 st röd lök (charlottenlök)
½ dl - 2,5 dl persilja ( och dill)
senaps- och vinägersåsen
5 msk - 3/4 dl vitvinsvinäger
2 tsk - 50 ml fransk senap
½ krm - 12,5 ml salt
1 krm - 5 krm svartpeppar
3 msk - 2+1/4 dl olja
1 msk - 3/4 dl vatten
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Skala, hacka eller skiva löken.
Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med lök och kryddgrönt.
Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
50-50 Åsa och Carina

Kommentarer
Trackback