Cheesecake med hallon och vit choklad
Ingredienser
8 pers
- 250 g digestivekex
- 125 g smör
- 3 dl grädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 250 g mascarponeost
- 200 g Philadelphiaost
- 1/2 dl socker
Så här gör du
- Smält smöret. Krossa kexen fint i en matberedare och häll över det smälta smöret. Blanda tills du får en smulig massa. Häll ner i en form med löstagbar kant och låt vila cirka 30 minter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält under tiden chokladen och låt svalna något.
- Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone, Philadelphiaost och socker i en annan.
- Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet. Vänd sedan ner den vita chokladen i smeten. Dela hallonen och rör i även dem.
- Ta ut formen ur kylen och baka av bottnen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Häll över smeten i formen och låt stå i frysen i cirka en timma innan servering.
- Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon.

https://mittkok.expressen.se/recept/cheesecake-med-hallon-och-vit-choklad/
50-50 Åsa & Carina

Kommentarer
Trackback