Cheesecake med hallon och vit choklad

 

Ingredienser

8 pers
  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarponeost
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1/2 dl socker

Så här gör du

  1. Smält smöret. Krossa kexen fint i en matberedare och häll över det smälta smöret. Blanda tills du får en smulig massa. Häll ner i en form med löstagbar kant och låt vila cirka 30 minter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält under tiden chokladen och låt svalna något.
  3. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone, Philadelphiaost och socker i en annan.
  4. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet. Vänd sedan ner den vita chokladen i smeten. Dela hallonen och rör i även dem.
  5. Ta ut formen ur kylen och baka av bottnen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Häll över smeten i formen och låt stå i frysen i cirka en timma innan servering.
  7. Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon.
 
 
Cheesecake med hallon och vit choklad
 
https://mittkok.expressen.se/recept/cheesecake-med-hallon-och-vit-choklad/
50-50 Åsa & Carina


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0