Oxfilé med madeirasås
I

Ingredienser
- 600 g oxfilé
- 1 msk Arla® Svenskt Smör
Madeirasås:
- 2½ dl Arla® vispgrädde
- 1 msk kinesisk soja
- ½ dl madeira
- 1 msk grovmalen svartpeppar
Potatisar:
-
12 små potatisar
- 1½ dl Kvibille® cheddar riven
- 1 röd chili urkärnad och strimlad
- 25 g Arla® Svenskt Smör
- salt
Haricots verts:
-
200 g färsk haricots verts
- 2 hackade schalottenlökar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk Arla® Svenskt Smör
- salt och peppar
Gör så här:
Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1 min. Stek löken i smör på svag värme tills den är mjuk. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par min. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.
Kalasgod sås till smaskig potatis. Nytt år 2018 med Magnus, Åsa och Oscar och Gunnar.

Kommentarer
Trackback