Cheesecake med mango och lime

40 min + 3 timmar i kylen

 
 
 

 

Cheesecake botten

8                           digestivekex

2 dl                      kokosflingor

100 g                   smör

(Vi bytte ut kokosflingor mot mer kex)

Cheesecake fyllning

225 g                   fryst mango

2 msk                 pressad lime

200 g                   naturell färskost t ex Philadelphia

2 dl                      turkisk yoghurt

2 dl                      florsocker

1 tsk                    vaniljsicker

5                           gelatinblad

2 dl                      vispgrädde

Rippel

1/2                      gelatinblad

225 g                   fryst mango

1 msk                 florsocker

1 msk                 pressad lime

(Vi garnerade med annat än rippel)

 

Cheesecake med mango och lime – gör så här:

1.       Smula kexen fint. Smält smöret och rör ner det.

2.       Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut  blandningen i formen.

3.       Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén.

4.       Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

5.       Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.

6.       Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Banda väl. Häll blandningen i formen.

7.       Rippel: Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna.

8.       Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar, tills den stelnar.

9.       Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av.

  

 

 

 

Påskfika 2018 i Älta med Marianne, Simon och Alida samt Farmor.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0