Cheesecake med mango och lime
40 min + 3 timmar i kylen

Cheesecake botten
8 digestivekex
2 dl kokosflingor
100 g smör
(Vi bytte ut kokosflingor mot mer kex)
Cheesecake fyllning
225 g fryst mango
2 msk pressad lime
200 g naturell färskost t ex Philadelphia
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsicker
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Rippel
1/2 gelatinblad
225 g fryst mango
1 msk florsocker
1 msk pressad lime
(Vi garnerade med annat än rippel)
Cheesecake med mango och lime – gör så här:
1. Smula kexen fint. Smält smöret och rör ner det.
2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut blandningen i formen.
3. Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
5. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
6. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Banda väl. Häll blandningen i formen.
7. Rippel: Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna.
8. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar, tills den stelnar.
9. Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av.
Påskfika 2018 i Älta med Marianne, Simon och Alida samt Farmor.
