Spenat- och fetaostpaj


Pajdeg till en paj:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2-3 msk vatten
1 krm salt
Till fyllning:
200 g fryst spenat
1 rödlök
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
200 g fetaost
Äggstanning till en paj:
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kylskåpskallt smör i kuber och mixa det med mjöl och salt. Häll i vatten och arbeta ihop degen.
Tryck ut degen i en pajform (24 cm). Låt vila i kylen i minst 30 min. Nagga botten. Täck kanterna med folie så de inte faller ned. Grädda i 10 min. Pensla pajskalet med uppvispat ägg för att skydda mot den blöta fyllningen. Grädda ytterligare 5 min.
Fräs hackad rödlök med spenat i olivolja. Pressa i vitlök. Låt blandningen rinna av i ett durkslag innan du breder ut den i pajskalet. Smula fetaosten över spenaten och häll över äggstanningen.
Grädda pajen i 45 min.
Recept från Receptfavoriter 2010.

Kommentarer
Trackback