Skink- och Äppelpaj

  
 
16 st
Pajdeg:
75 g (Alrla) smör eller margarin
2½ dl Vetemjöl
3/4 dl (Alrla Köket Kessella) Kvarg Lätt
Fyllning:
1 äpple
100 g rökt skinka
3 ägg
2 dl (Arla Köket) Vispgrädde
1 dl (Arla Ko) Mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl (Arla Köket) riven ost gratäng
 
Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kvarg och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i små engångsfolieformar. Låt vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
 
Skala och kärna ur äpplet. Hacka äpple och skinka . Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
Fördela äpple, skinka och ost i pajskalen. Häll över äggstannigen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min.
 
(Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalen i 200 grader i 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader i 30 min.)
 
Recept från Arla Köket 2010 (arla.se)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0