Vit chokladcreme med blåbär
4 portioner
1/2 liter färska eller frysta bär
2 ägg-gulor
2 msk socker
100 g vit choklad
2 dl Créme fraiche
Vispa äggulor och socker.
Smält chokladen över vattenbad, men bara precis så den smälter. Rör ned den i ägg- och sockerblandningen. Vänd sist ner alltihop i créme fraîches.
Låt chokladcremem stå kallt en stund före servering.
Varva den vita chokladcremem med bären i coupeglas eller vanliga glas.
(Man kan marinera bären några timmar i portvin och lite socker.)
2 ägg-gulor
2 msk socker
100 g vit choklad
2 dl Créme fraiche
Vispa äggulor och socker.
Smält chokladen över vattenbad, men bara precis så den smälter. Rör ned den i ägg- och sockerblandningen. Vänd sist ner alltihop i créme fraîches.
Låt chokladcremem stå kallt en stund före servering.
Varva den vita chokladcremem med bären i coupeglas eller vanliga glas.
(Man kan marinera bären några timmar i portvin och lite socker.)

Gölstugan 2014.

Älta 2015. Ett riktigt fint blåbärsår.

Kommentarer
Trackback