Havtornsmarmelad

460g Havtornsbär
1dl    Vatten
325g Socker
2/3 krm Natriumbensonat
 
Skölj bären. Fyll en skål med vatten och plocka bort skräp som flyter upp. Låt rinna av.
Koka bär och vatten i ca 5 min under lock.
Tillsätt syltsocker och rör om.
Låt koka ytterligare ca 7 min.
Häll bärmassan i en duk eller passervagga.
Blanda ut natriumbensonat i lite marmelad och rör ned i resten av marmeladen.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma burkar. Sätt på locken.
När de svalnat ska de förvaras mörkt och svalt.
 
 Första skörden från busken i Gölstugan som planterades 2014.
Nästa gång måste jag prova Pannacotta med Havtorn. 
http://www.recept.nu/christina-gyllner/efterratter-godis/agg-mejeri/pannacotta-med-havtorn/

Eller en Cheesecake kanske.
http://www.ica.se/recept/havtornsripplad-cheesecake-713631/

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0