Persisk Nudelsoppa
Den här soppan var god men familjen behöver nog prova fler gånger. :)
Kanske borde det vara lite mer nudlar i förhållande till bönorna nästa gång.
6 portioner
1 msk olivolja
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
1½ liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1½ dl torkade gröna linser
1 burk kokta kikärter (400 g)
1 burk kokta kidneybönor (400 g)
100 g äggnudlar
70 g färsk spenat
strimlade salladslökar
½ kruka persilja
½ kruka koriander
TOPPING
1 msk torkade mynta
1 msk torkade mynta
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
GÖR SÅ HÄR:
1. Hetta upp oljan i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.
2. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.
3. Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.
4. Topping: Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.
Recept från MER SMAK NR 4 2015 Farzad Farzanehs favoriträtt.

Kommentarer
Trackback