Kyckling med cashewnötter
· 2 msk olja · 1 kg tunt skivad kycklingfilé · 1,5 tsk salt · 0,5 tsk svartpeppar · 1 stor morot i sneda skivor · 250 g broccolibuketter (eller sparris) · 1 rödlök i båtar · 2 hackade vitlöksklyftor · 0,5 purjolök i tunna skivor · 1 tärnad röd paprika · 125 g sockerärtor (eller färska chapinjoner) · 1,5 dl sweet chilisås (vi tog 0,5 dl) · 0,5 dl hoisinsås (eller oystersås) · 150 g torrostade cashewnötter |
Till servering: · jasminris · japansk soja · ev sweet chiliså |
Gör så här (25 minuter)
Hetta upp en stekpanna eller wok med hälften av oljan och stek kycklingen i 2 omgångar på båda sidor i 3 minuter. Krydda med halva mängden salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.
Woka grönsakerna i samma heta panna med restan av oljan under omrörning i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och smaksätt med sweet chili och hoisinsås och woka 2 minuter till. Tillsätt nötterna och smaka av med resterande salt och peppar.
Servera med ris, japansk soja och eventuellt sweet chilisås.
