Ljummen rödbetssallad med avokado
Publicerat 2019-01-02 12:58:00 i
Allmänt
2 portioner (eller förrätt till 6 personer)
5 stora rödbetor
1 avocado
80 g rucola eller spenat
2 msk rostade, saltade sojabönor
50 g chévreost olivolja, salt och peppar
Dressing:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
1. Sätt ugnen på 200 grader Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lagg dem i en ugnsäker form. Häll på 1 tsk salt, 2 krm peppar och 1 msk olivolja. Vänd runt och säll i i ugnen ca 45 minuter. De ska vara "al dente".
2. Rör ihop en dressing av olivolja, balsamvinäger och fransk senap.
3. Tärna avocado.
4. Skölj och torka de gröna bladen. Fördela på ett fat. Fördela rödbetor, avocado och ev chévre. Ringla över dressingen och strö över de rostade sojabönorna.
Servera med en handflata tex stekt kyckling och tre knytnävar rödbetssallad alt byt ut en knytnäve sallad mot fullkornsris.
Recept ur Itrims kokbok.
Emma önskade denna sallad till förrätt på nyårsafton 2018.
- 300 g Pasta (Zeta Strozzapreti Ekologisk)
- 1 burk Zeta Cannellinibönor, avrunna och sköljda
- 150 g haricots verts
- 400 g körsbärstomater, delade
- 2 msk olivolja
- 1 msk Zeta Crema di balsamico
- 150 g Zeta Fetaost grovt smulad
- 30 g ruccola
- 1 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade, urkärnade
- Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna.
-
Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna.
-
Blanda med canellinibönorna.
-
Förväll gröna bönorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och spola av i kallt vatten.
-
Dela dem tvärsöver om de är stora.
-
Blanda i dem i pastasalladen.
-
Stek tomaterna hastigt så de får lite färg i lite olivolja.
-
Salta och peppra och ringla över crema di balsamico.
-
Skaka pannan och ta upp tomaterna och lägg på ett fat för att svalna lite.
-
Blanda i fetaosten i pastasalladen och krydda med några nypor flingsalt och rejält med nymald svartpeppar.
-
Vispa ihop allt till dressingen och slå över.
- Lägg upp pastasalladen på ett fint fat och toppa med tomater, ruccola och oliver.
https://www.zeta.nu/recept/pastasallad-med-balsamicostekta-tomater/

Åsas pastasallad till 50-50-kalaset !!