Oxfilé med madeirasås

I
 
 
 
 
Ingredienser

Madeirasås:

Potatisar:
Haricots verts:
Gör så här:
Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1 min. Stek löken i smör på svag värme tills den är mjuk. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par min. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.
 
Kalasgod sås till smaskig potatis. Nytt år 2018 med Magnus, Åsa och Oscar och Gunnar.

Chokladfondue

 
 
 
Ungdomarnas favorit [2017]
Flamberade apelsiner doppade i choklad :)  Cointreau brinner bra Åsa!!

Carpaccio på tre sorters beta med sallad maché och honung champagne

 
 
 Ingredienser
Gör så här:

1. Koka betorna mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten.
2. Häll av det varma vattnet, häll på kallt vatten och låt betorna svalna.
3. Skala de kalla betorna och skiva dem i tunna skivor med kniv eller på en mandolin.
4. Rosta pumpakärnorna lätt i en torr stekpanna på hög värme.
5. Fördela betorna och sallad jämt på fyra tallrikar. Strö över de rostade pumpakärnorna.
6. Ringla över olivolja och honung Champagne. Droppa över vit balsamvinäger och strö över grovmalen svartpeppar och flingsalt.

https://www.mathem.se/recept/carpaccio-pa-tre-sorters-beta-med-sallad-mache-och-honung-champagne

 

RSS 2.0