Rabarberkomplott med mascarponekräm
Rabarberkompott:
250 g skivad rabarber
1,5 dl socker
0,5 dl vatten
1msk maizena
2msk limesaft
3 ägg, endast gulan
30g smör
Lägg socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern koka sönder, ca 5 min.
Blanda maizena och limesaft och rör ned.
Dra av från värmen. Tillsätt äggulorna Och smöret under omrörning.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan, låg värme, och rör till kompotten tjocknar.
Låt kallna!
Mascarponekräm:
3 ägg
0,75 dl socker
250 g mascarpone
Separera äggvitan och gulan.
vispa gulorna och socker pösigt. Rör ned mascarpone.
vispa vitorna till fast skum och vänd ned i ostblandningen.
Häll rabarberkompott i glas. Fyll på med mascarponekräm.
Toppa med krossade Cantucciniskorpor!!

Riktigt god tyckte även barnen.

Kommentarer
Trackback