Gubbröra klassisk
- 2 kalla hårdkokta ägg
- 4 medelstora kalla kokta potatisar
- 100 g ansjovisfiléer
- 4 msk finskuren gräslök
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 msk kaviar
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Skala och tärna äggen. Tärna potatisen 1/2x1/2 cm. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint. Hacka gräslök och dill fint.
Blanda crème fraiche, majonnäs, kaviar, gräslök och dill. Vänd ner ägg, potatis och ansjovis. Smaksätt med salt och peppar.
Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.
https://www.ica.se/recept/klassisk-gubbrora-717990/ - ej testad - prova julen 2020

Kommentarer
Trackback