Ljummen rödbetssallad med avokado
2 portioner (eller förrätt till 6 personer)
5 stora rödbetor
1 avocado
80 g rucola eller spenat
2 msk rostade, saltade sojabönor
50 g chévreost olivolja, salt och peppar
Dressing:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
1. Sätt ugnen på 200 grader Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lagg dem i en ugnsäker form. Häll på 1 tsk salt, 2 krm peppar och 1 msk olivolja. Vänd runt och säll i i ugnen ca 45 minuter. De ska vara "al dente".
2. Rör ihop en dressing av olivolja, balsamvinäger och fransk senap.
3. Tärna avocado.
4. Skölj och torka de gröna bladen. Fördela på ett fat. Fördela rödbetor, avocado och ev chévre. Ringla över dressingen och strö över de rostade sojabönorna.
Servera med en handflata tex stekt kyckling och tre knytnävar rödbetssallad alt byt ut en knytnäve sallad mot fullkornsris.
Recept ur Itrims kokbok.
Emma önskade denna sallad till förrätt på nyårsafton 2018.

