Glutenfri Västerbottensostpaj
För: 4 personer
Tid: 15+30 minuter
Temperatur: 200°
Pajskal:
2 tetror kikärtor
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 msk flytande smör
1 msk vatten
salt, peppar, vitlökspulver
Pajfyllning:
2 gula lökar
4 dl riven västerbottensost
1,5 dl grädde
3 ägg
salt, peppar
1. Skölj kikärtorna och ha ner dem i en mixer. Knäck i äggen och ha i majsstärkelse, smör, vatten och kryddor. Kör till en smet. Bred ut kikärtssmeten i en smörad pajform med avtagbar kant om cirka 25 cm i diameter. Förgrädda i 200°C i 15 minuter.
2. Grovhacka löken och låt den mjukna på mediumvärme i en stekpanna tillsammans med smör. Blanda riven ost med grädde, ägg, kryddor och den stekta löken. Ha ner fyllningen i pajskalet och grädda 30 minuter i 200°C.
50-50 Buffé i Älta Kulturknut 2018.
Trackback