Rabarberkomplott med mascarponekräm

Rabarberkompott:
250 g skivad rabarber
1,5 dl socker
0,5 dl vatten
1msk maizena
2msk limesaft
3 ägg, endast gulan
30g smör
 
Lägg  socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern koka sönder, ca 5 min.
Blanda maizena och limesaft och rör ned.
Dra av från värmen. Tillsätt äggulorna Och smöret under omrörning. 
Ställ tillbaka kastrullen på plattan, låg värme, och rör till kompotten tjocknar.
Låt kallna!
 
Mascarponekräm: 
3 ägg
0,75 dl socker
250 g mascarpone
 
Separera äggvitan och gulan.
vispa gulorna och socker pösigt. Rör ned mascarpone.
vispa vitorna till fast skum och vänd ned i ostblandningen.
 
Häll rabarberkompott i glas. Fyll på med mascarponekräm.
Toppa med krossade Cantucciniskorpor!!
 Riktigt god tyckte även barnen.

Fläderblomsaft

 
 
  • 20 stora blomklasar (eller 40 små)
  • 2 citroner
  • 50 g vinsyra eller citronsyra
  • 2kg socker
  • 2liter vatten
Skölj och lägg blommorna i en kruka/bunke.
Lägg citronskivor ovanpå.
Strö över syran.
Koka socker och vatten till en lag.
Häll lagen över blommorna etc.
Låt stå i två dygn.
Sila av lagen och koka upp den.
Häll den het över blommorna.
Låt stå i tre dygn.
Sila bort blommorna.
Häll upp på flaskor
Blommor från Ensta 2014-06-22
 
 
RSS 2.0